Motorreis Ierland en Wales mei 2026 dag 13
Dag 13
Ik mocht verblijven bij mijn vriend Sam in Warwick in zijn fantastisch mooi huis. Het huis oogt gewoon als een rijtjeshuis maar is breder dan de rest. Vooraan aan de straatkant zijn twee verdiepen te zien maar achteraan, hij woont in een vallei, zijn er vier verdiepingen met buitenzicht, gewoon schitterend. Alles is er, logeerkamer, cinemakamer, Man cave, Belgische bierkelder, garage met twee oldtimer motoren,…Zijn dochter heeft een eigen verdiep.
En nu naar huis. Het wegdek is druk, het wolkendek kijkt bedrukt en ik wil in één ruk naar de konijnenpijp onder de Noordzee. Met de fabuleuze gitarist Joe Bonamassa in de oren steven ik in 3 uurtjes recht op doel af. Ik mag twee uur eerder op de trein, het voordeel als je je op tijd aanmeld. In mijn opwinding vergeet ik nog te tanken. Op de snelweg naar Steenvoorde merk ik dat Callicannes niet meer haalbaar is. Mijn radius staat al een tijd op 0 km. Ik tank nog vlug net voor Steenvoorde op de snelweg. 2.226 Euro per liter?
Iets voorbij Bergues kan ik terug Studio Brussel op 102.1 ontvangen. En dat is thuiskomen voor mij, al altijd geweest.
Ik heb 4100 km in 14 dagen gereden, enorm veel gezien en me ferm geamuseerd.